İçeriğe geç

Araç Muayene 3 Günü Geçerse Cezası Var Mı

Araç muayeneden geçmezse kaç gün süresi var?

Test edilen araçlar testten geçemezse 1 ay ek süre verilir. Aracın arızalarını giderip 1 ay içinde gelmesi gerekir.

Araç muayene bitince kaç gün gecikebilir?

Tekrar muayene için aynı istasyona gitmem gerekiyor mu? Tekrar muayene süresi ne kadar? Muayenesi yapılan araçlar muayeneden geçemezse 1 ay süre veriliyor.

Araç muayene 1 gün gecikme cezası kaç TL?

Muayene süresi dolan araçlar için muayene ücretinin aylık %5’i oranında gecikme cezası uygulanır. Ayrıca muayene süresi bir gün bile gecikirse %5 oranında gecikme cezası uygulanır.

Araç muayene tarihi geçince ne olur?

Yukarıda belirtilen kanun hükmüne göre, muayene süresi dolan araçlar ile muayene süresi tespit edilemeyen araçlar için geçen her aya ait muayene ücreti, kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 01.01.2018 tarihinden itibaren ödenir.

Araç muayene süresi 3 gün geçerse ne olur?

Son muayene tarihi geçen araçlar muayene sırasında tespit edilirse ceza kesilecek. Muayenesiz araç kullanmanın cezası 2023 yılı için 951 TL. Araç muayenesi 7 gün içinde tamamlanırsa bu ceza 713,25 TL olarak ödenecek.

Muayene gecikme cezası 2024 ne kadar?

Araç muayene gecikme ücreti 2024 ne kadar? Araba vs. Otobüs vs. Gecikmesiz 1.821,60 TL 2.432,40 TL 1 ay gecikmeli 1.912,60 TL 2.585,52 TL 2 ay gecikmeli 2.708,64 TL 2.708,64 TL 3 ay gecikmeli 2.094,84 TL 2.

2024 araç muayene Ücreti Ne Kadar?

Araç muayene fiyat listesi2024 yılı güncel araç muayene fiyat listesiTraktör (römorklu, römorksuz), motosiklet ve motosiklet927,60 TLOtomobil, minibüs, kamyonet, özel araç, arazi aracı, römork ve yarı römork1,821,60 TLOtobüs, kamyon, çekici ve tanker2.

Araç muayenesiz yakalanırsa ne olur 2024?

Muayenesiz araçlara 2024 yılında bin 506 TL ceza kesilecek. Bir aracın ilk kez muayenesiz yakalanması halinde araç sahibine 1 TL para cezası kesilecek.

TÜVTÜRK gecikme cezası nasıl hesaplanır?

Muayene süresi dolan araçlar için muayenenin geçerlilik tarihinden itibaren gecikme ücreti alınacağını hatırlatmak isteriz. Gecikme ücreti muayene süresi dolan her ay için muayene ücretinin %5’i olup bu tutarlar Maliye Bakanlığı Hazine Müsteşarlığına aktarılır.

Muayene randevusu olan araca ceza kesilir mi?

Yukarıda belirtildiği gibi, muayene randevusu alınan bir araç muayeneden geçemezse ceza uygulanır. Bu ceza, trafik cezasına ek olarak idari ceza olarak da uygulanabilir.

Muayenesiz araç 2 kez yakalanırsa bağlanır mı?

Yakalanırsanız ceza ne kadar? Muayenesi yapılmamış bir araç ikinci kez yakalanırsa, önceki ceza ödenmemişse doğrudan çekilir. Ceza ödenirse, çekme masrafları dahil olmak üzere tekrar 1.507 Türk Lirası ödemeniz gerekebilir.

Araç muayenem ne zaman bitiyor 2024?

e-Devlet Kapısı web sitesine gidin ve T.C. Kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “Araçlarım” yazarak ilgili servisi bulun. Açılan sayfada plaka numarası ve diğer gerekli bilgileri girerek araç muayene tarihini kontrol edebilirsiniz.

Araç muayenesi bitince kaç gün içinde yapılmalıdır?

Araç muayenesinin son tarihinden itibaren 15 gün içerisinde muayene işleminin tamamlanması gerekmektedir ancak bazı istisnai durumlarda yoğunluğa bağlı olarak bu süre uzayabilmektedir. Ayrıca aracın muayene süresinin dolması halinde ceza kesilebilmekte ve araç trafiğe kapatılabilmektedir.

Araç muayenesi son gün yapılır mı?

Aracınızın bir sonraki muayene tarihi, muayene tarihinize göre hesaplanacak ve ehliyetinize işlenecektir. Dilerseniz aracınızın son muayenesinin geçerlilik süresi dolmadan önce TÜVTÜRK istasyonlarından randevu alarak aracınızın muayenesini yaptırabilirsiniz.

TÜVTÜRK randevusuz muayene olur mu?

Araç muayeneniz tamamlandığında öncelikle TÜVTÜRK’ten randevu almanız gerekmektedir. Randevu almadan muayeneye giderseniz aracınız muayene edilmeyecektir. Araç muayene randevunuzu TÜVTÜRK web sitesinden veya müşteri hizmetleri aracılığıyla alabilirsiniz.

Muayenesiz araç 1 kez yakalanırsa 2024 ne kadar?

Araçların muayenesini yaptırmamanın cezası 2024 yılında 1.506 TL olacak. Bir aracın muayenesiz olarak ilk kez yakalanması halinde araç sahibine 1 TL para cezası kesilecek.

Muayeneden geçemeyen araç 1 ay trafiğe çıkabilir mi?

Rapor kesinlikle onaylanmaz ve rapor saklanmalıdır. Güvenli olmadığı düşünülen araçlar için bir aylık onarım süresi sağlanır. Araç, bir ay içinde yeniden muayene edilene kadar yolda sürülemez. Gerekli onarım ve bakım tamamlandıktan sonra gelen araçlardan yeniden muayene ücreti alınmaz.

Muayene geçerlilik tarihi son gün geçerli mi?

Araç muayene son kullanma tarihi dahil mi? Motorlu taşıtların son kullanma tarihi sürücü belgesinin sağ tarafında belirtilir. Muayenesinden geçen araçlar muayeneye getirildiğinde, muayenenin yeni geçerlilik süresi sürücü belgesine işlenmez. Yeni geçerlilik süresi muayeneden sonra aldığınız belgeye işlenir.

Muayenesiz araç 2 kez yakalanırsa ne olur?

Bir araç ikinci kez muayenesiz yakalanırsa cezası nedir? Muayenesiz bir araç ikinci kez yakalanırsa, önceki ceza ödenmezse doğrudan çekilir. Ceza ödenmişse, çekme maliyeti dahil olmak üzere tekrar 1.507 Türk Lirası ödemeniz gerekebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Özbek Escort