İçeriğe geç

Mobilya Konsol Ne Demek

Mobilya konsol nedir?

Konsol, genellikle dikdörtgen şeklinde, geniş yüzey alanına sahip, duvar kenarına yerleştirilen ve çekmece ve dolapları da olabilen ayaklı mobilyalardır. Konsol modelleri duvar mobilyası olarak kullanılabilirken, bu mobilyanın dört ayaklı çeşitleri montaj yapılmadan da kullanılabilir.

Konsol nedir ne işe yarar?

Konsol; Duvar kenarına yerleştirilen, genellikle dikdörtgen bir yapıya sahip olan; dolap ve çekmeceli, görsel olarak şık mobilyalardır. Konsol modelleri duvara monte veya 4 ayaklı olarak tasarlanmıştır. Dolap ve çekmeceli konsol modelleri depolama ve saklama alanı açısından oldukça pratik çözümler sunar.

Evde konsol ne işe yarar?

Konsol nedir? Bir mobilya parçası olan konsol, iç mekanlarda sıklıkla kullanılan bir modül olarak öne çıkar. Bu modül çoğunlukla yatak odası, giriş veya oturma odasında kullanılır. Konsol modelleri genellikle dar ve uzun sehpalar şeklinde tasarlanır.

Konsol nereye konur?

Konsol, genellikle duvara bitişik kullanılan çekmeceli mobilyalardır. Aynı zamanda, oturma odalarında ve yatak odalarında ve yemek odası takımlarında sıklıkla gördüğünüz konsol türleridir.

Konsol nasıl bir şeydir?

Konsol, çeşitli eşyaları düzenlemek, sergilemek veya saklamak için kullanılan bir mobilya türüdür. Konsolun üst kısmı büyük düz bir yüzeye sahiptir ve bu da onu dekoratif eşyaları sergilemek için ideal hale getirir.

Konsol alırken nelere dikkat edilmeli?

Konsol seçerken dikkat edilmesi gereken 6 önemli özellik: 1) İdeal boyut… 2) Uyumlu stil ve tasarım. … 3) Yüksek kaliteli malzemelerden yapılmış … 4) Depolama ve işlevsellik için çözümler bulmak … 5) Odanın rengiyle uyumlu. … 6) Bütçe planlarına uymak15 Haziran 2023

Konsol döşeme ne demek?

Konsol döşeme, bir tarafı destekli, diğer tarafı desteksiz olan bir döşemedir. .Döşeme. Konsol döşeme ayrıca bir araba kanopisi olarak da kullanılabilir.31 Temmuz 2018Konsol döşeme, bir tarafı destekli, diğer tarafı desteksiz olan bir döşemedir. .Döşeme. Konsol döşeme ayrıca bir araba kanopisi olarak da kullanılabilir.

Mimaride konsol ne demek?

Bir konsol, mimari ve inşaat mühendisliğinde duvardan çıkıntı yapan ve üstündeki çıkıntıyı aşağıdan destekleyerek destekleyen yapısal bir elemandır. Konsollar bazen kemerler, heykeller, sütunlar, pilasterler ve balkonlarla ilişkilendirilebilir veya frizlerle ve kabartmalarla süslenebilir.

Konsolun üstüne ne koyulur?

Metal ve pirinç aksesuarlar kullanın. Konsol dekorasyonunda metal ve pirinç aksesuarlar kullanmak muhteşem bir oturma odası görünümü elde etmenize yardımcı olabilir. Özellikle yemek odasının köşesindeki konsollara şamdanlar, duvar süsleri, mumluklar, kaseler, vazolar, dekoratif şekerlikler veya tabaklar ekleyebilirsiniz.

Konsol TV ünitesi olur mu?

Televizyon yerine bir konsol, çekmeceli dolap veya bir kütüphane tercih edebilirsiniz. Eğer oturma odanızda televizyon kullanmak istemiyorsanız, belli ki bir televizyona ihtiyacınız yok.

Konsolun anlamı ne?

Konsol kelimesinin TDK sözlük karşılığı; “Duvar kenarına tutturulmuş bölmeleri olan, üzerine ayna gibi başka süs eşyaları konulmuş mobilya” olarak tanımlanmaktadır. Ancak bir diğer karşılığı ise, “Yalnızca yanındaki bir destekle desteklenen, diğer kısımları boş olan yapı elemanı” şeklindedir.

Konsol ne ile silinir?

Genel Temizlik İpuçları Az miktarda hafif sabun ve suyla nemlendirilmiş yumuşak, tiftiksiz bir bez kullanın (mikrofiber bezler harika iş görür) veya önceden nemlendirilmiş dezenfektan mendiller kullanın. Her 3-6 ayda bir veya gerektiğinde temizleyin.

Konsol mobilya nedir?

Mobilya terimi olarak, oturma odası konsol modelleri düz üstlüdür, genellikle bir duvarı veya diğer mobilyaları destekler ve genellikle dekoratif veya işlevsel amaçlara hizmet eder. Konsollar genellikle aşağıdaki amaçlar için kullanılır: Dekoratif amaçlar: Konsollar dekorasyonun bir parçası olarak kullanılır.

Konsol nerelerde kullanılır?

Genellikle oturma odaları ve yatak odalarında kullanılan konsol modelleri, giriş alanı için konsol kullanmayı tercih edenlerin keyif alabileceği giriş mobilyaları arasında yer almaktadır. Koridorlar için konsol kullanımı, uygun bir yere yerleştirebileceğiniz çeşitli konsollarla kolayca gerçekleştirilebilir.

Salonda yemek masası nereye konmalı?

Örneğin, L şeklinde bir oturma odanız varsa, yemek masanızı kapının yakınına yerleştirmelisiniz. Bu şekilde, yemek odanızın ayrı bir odada olduğu izlenimini yaratabilirsiniz. Oturma odanız dar ve küçükse, yemek masanızı pencerenin yanına yerleştirebilirsiniz; ferah ve aydınlık bir görüntü elde edersiniz.

Konsol döşeme ne demek?

Konsol döşeme, bir tarafı destekli, diğer tarafı desteksiz olan döşemedir. .Döşeme. Konsol döşeme ayrıca araç gölgeliği olarak da kullanılabilir.31 Temmuz 2018Konsol döşeme, bir tarafı destekli, diğer tarafı desteksiz olan döşemedir. .Döşeme. Konsol döşeme ayrıca araç gölgeliği olarak da kullanılabilir.

Konsolun içine ne konur?

Konsol dekorasyonlarında metal ve pirinç aksesuarlarla muhteşem bir salon görünümü yaratabilirsiniz. Özellikle yemek odasının köşesindeki konsollara şamdanlar, duvar süsleri, mumluklar, kaseler, vazolar, dekoratif şekerlikler veya tabaklar ekleyebilirsiniz.

Konsol yapı nedir?

Konsol, mimari ve inşaat mühendisliğinde duvardan çıkıntı yapan ve çıkıntıyı aşağıdan destekleyerek destekleyen yapısal bir elemandır. Konsollar bazen kemerler, heykeller, sütunlar, pilasterler ve balkonlarla ilişkilendirilebilir veya frizlerle ve kabartmalarla süslenebilir.

Konsolun anlamı ne?

Konsol kelimesinin TDK sözlük karşılığı; “Duvar kenarına tutturulmuş bölmeleri olan, üzerine ayna gibi başka süs eşyaları konulmuş mobilya” olarak tanımlanmaktadır. Ancak bir diğer karşılığı ise, “Yalnızca yanındaki bir destekle desteklenen, diğer kısımları boş olan yapı elemanı” şeklindedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Özbek Escort