İçeriğe geç

Muştu Hangi Dil

Muştu eski dilde ne demek?

Öde kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. “Şetve” kökünden türemiştir ve “duyum, haber” anlamına gelir. Muştu, bir kişinin başka bir kişi veya olay hakkında haber veya bilgi aktarması eylemidir.

Müstebit hangi dilde?

despotik – İngilizce Sözlük. Arapça mustabidd kelimesinin bir alıntısıdır مستبدّ, “yalnız, tek başına” anlamına gelen bdd kökünden gelir.

Müjde Türkçe mi?

Farsça “mujde” مژده “iyi haber, müjdeli haber” kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir. Bu kelime Farsça mujd مژد “Jüpiter gezegeni, iyi haber” kelimesiyle ilişkilidir.

Muharrir hangi dilde?

Kökeni: Muharrir kelimesi Arapça kökenli olup “حرر” (harrara) kökünden türemiştir.

Eski Türklerde muştu ne demek?

[1] iyi haber, savaş, adam, insanlık.

Kurtuluş muştusu ne demek?

Müştû; yaklaşan bir iyilik, güzellik, meydana gelen olumlu bir olay, doğum, bir hastalıktan kurtulma veya askerlik gibi zor ve kutlu bir görevi başarıyla tamamlama gibi sevinçli haberler için kullanılan iyi bir haber duyurusudur.

Mülhem Türkçe mi?

Menşei. Osmanlı Türkçesi ملهم‎ (mülhem), Arapça مُلْهَم‎ (mülhem).

Mütedeyyin hangi dilde?

Arapça dyn kökünden gelen mutadayyin متديّن “dini” kelimesinden türemiştir.

Pişmaniye kelimesinin kökeni olan Farsça kelimesi ne anlama gelir?

Adı ve tarihi. Tatlının kökeni İran coğrafyasına dayanmaktadır. “Yün benzeri” anlamına gelen peşmek (پشمک) kelimesinin zamanla Türkçe’de “pişmaniye” olarak telaffuz edilmesi muhtemeldir, çünkü görünümü koyun yününü andırmaktadır.

Mükerrem Türkçe mi?

Mükerrem, Arapça kökenli bir erkek ismi olup “şerefli”, “saygın”, “değerli” anlamına gelir.

Enteresan Türkçe mi?

Fransızca kökenli bir kelime olan interesting’ın sözlük anlamı interesting’dır.

Bırak kelimesi Türkçe mi?

abandon- – Nisanyan Sözlük. Orta Türkçe’deki marj – “koymak, atmak” fiilinden türemiştir.

Münteha hangi dilde?

Kökeni: “Münteha” kelimesinin Arapça kökenli olduğu doğrudur. Arapçada “منتهى” (muntaha) kelimesi “son” veya “bitiş noktası” anlamına gelir.

Mesele hangi dilden gelir?

Arapça sAl kökünden gelen masˀala(t) مسألة “soru, sorun” kelimesinden alıntıdır.

Muhayyel hangi dilde?

muhayyel – Nişanyan Sözlüğü. Arapça muχayyal مخيّل kelimesinden alınmış bir ödünç kelimedir, bu kelime “hayali, kendini beğenmiş” anlamına gelen χyl kökünden gelir.

Bulmacada muştu nedir?

1- Beşaret Arapça kökenli bir kelime olan Beşaret kelimesi, iyi haber ve müjde ile eş anlamlıdır. Bu kelime aynı zamanda sevinç, mutluluk ve neşe anlamlarında da kullanılır.

Mülaki Osmanlıca ne demek?

Kelime Anlamı: Mulaki kelimesi karşılaşma veya buluşma anlamına gelir. İki veya daha fazla kişinin buluşmak veya buluşmak için bir araya geldiği bir durumu ifade eder. Kökeni: “Mulaki” kelimesi Arapça kökenlidir. Arapçada “مُلاقٍي” (mulaqi) kelimesi karşılaşma veya buluşma anlamına gelir.

Müselles ne demek eski Türkçe?

“Müselles” kelimesi Arapça kökenlidir ve Türkçe’ye Arapça’dan gelmiştir. “مُسَلَّس” (musallas) kelimesi Arapça’da “düzleştirilmiş, düzeltilmiş” anlamında kullanılır. Anlamı: “Müselles”, bir üçgenin iç açılarının toplamının 180 derece olduğu geometrinin temel ilkesini ifade eder.

Muştu müjde ne demek?

TDK sözlükleri (1966 basımı, s.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Özbek Escort