İçeriğe geç

Yusufeli Barajı Hangi Ilçededir

Yusufeli Barajı nereye bağlıdır?

Yusufeli Barajı, Artvin ilinin yaklaşık 40 km güneybatısında, Yusufeli İlçesi’nin 10 km aşağısında, Çoruh Nehri üzerinde yer almaktadır.

Yusufeli Barajı’nın sahibi kim?

Yusufeli Barajı için ilk ihale, Devlet Su Yapıları (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından 13 Ağustos 2012 tarihinde “Yusufeli Barajı ve HES İnşaatı” ismiyle düzenlenmişti. Bu ihale, Limak İnşaat, Cengiz İnşaat ve Kolin İnşaat tarafından kurulan Beşli Çete iş ortaklığına tam 486 milyon 875 bin TL bedelle verilmişti.

Türkiye’nin en büyük barajı neresi?

Baraj boyutu Atatürk Barajı, doldurma hacmi bakımından dünyanın altıncı büyük barajıdır. Hidroelektrik santrali, şu anda inşa halindeki santraller arasında dünyanın üçüncü büyük santrali ve inşa edilen santraller arasında beşinci büyük santralidir. Ayrıca Avrupa ve Türkiye’nin en büyük barajıdır.

Yusufeli Barajı ve Deriner Barajı aynı mı?

Temelden 249 metre yüksekliğiyle Türkiye’nin kendi sınıfındaki en yüksek barajı olan ve 2012 yılı sonunda işletmeye alınan Deriner Barajı, bu unvanını Yusufeli Barajı’na devretti.

Yusufeli nerenin ilçesidir?

Yusufeli, Türkiye’nin Karadeniz Bölgesi’nde Artvin ilinin bir ilçesidir.

Türkiye’de kaç tane yeraltı barajı var?

Türkiye genelinde 246 yeraltı barajı inşa ediliyor. “Yeraltı suyu temin tesisleri” olarak adlandırılan bu barajlardan 105’i tamamlandı. Bu sayede suyun buharlaşması önlenecek ve 750.000 kişiye temiz içme suyu sağlanacak.

Yusufeli Barajı yapılırken kaç kişi öldü?

Artvin’in Yusufeli ilçesindeki baraj şantiyesinde meydana gelen kazada bir işçi öldü, üç işçi yaralandı.

Yusufeli Barajı kaç yılda amorti eder?

Türkiye’nin en yüksek, dünyanın ise üçüncü yüksek barajı olan Yusufeli Barajı, aynı zamanda Türkiye ekonomisine yılda 1,2 milyar lira katkı sağlayacak ve yatırımını 7 yılda geri ödeyecek.

Yusufeli neden 7 kez taşındı?

Tarihi boyunca birçok kez taşınan Yusufeli ilçesi, Çoruh Nehri üzerine yapılan barajlar nedeniyle yeniden taşınmaya hazırlanıyor. Tamamlandığında sınıfında dünyanın en yüksek üçüncü binası olacak.

Atatürk Barajı mı daha büyük Yusufeli Barajı mı?

Tarım arazilerini sulamak için Urfa ve Adıyaman illerinde inşa edilen Atatürk Barajı, geniş alanıyla Türkiye’nin en büyük barajıdır. Türkiye’nin en yüksek barajı ise halen yapımı devam eden Yusufeli Barajı’dır.

Atatürk Barajı yapılırken kaç kişi öldü?

Özet: Bu çalışmada Atatürk Barajı ve HES inşaatı sırasında meydana gelen 2181 iş kazasından 189’u iş kazası tespit raporlarındaki veriler kullanılarak analiz edilmiştir. 2181 iş kazasından 23’ü ölümle sonuçlanmıştır. Yaralanmalar nedeniyle toplam 17.425 iş günü kayıp iş meydana gelmiştir.

Yusufeli Barajı elektrik üretiyor mu?

Baraj çalışmalarını yakından takip eden AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik, Çoruh Nehri’nin bilezikleri ve gerdanlıkları olarak adlandırılan barajlar dizisinden, 24 Haziran’da su seviyesinin 710 metreye çıkacağını belirterek, “Son Yusufeli barajında ​​1 milyar kilovatsaatten fazla elektrik üretildi” dedi.

Yusufeli Barajı özel mi devlet mi?

Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik SantraliYusufeli BarajıAçılış22 Kasım 2022)İşletmeDevlet Su İşleriTipKemer barajGövde dolgu tipiBeton18 hat daha

Yusufeli Barajı kaç metre su doldu?

22 Kasım 2022’de su tutulmaya başlanan Yusufeli Barajı’nda 3 Ağustos 2023’te su seviyesi 188,41 metreye, depolanan su miktarı ise 1,5 milyar metreküpe ulaştı. Yusufeli Barajı’nda şu anda depolanan su miktarı Ankara’nın üç yıllık içme ve sanayi suyu ihtiyacını karşılayabilecek seviyeye ulaştı.

En derin barajımız hangisi?

Deriner Barajı ve Hidroelektrik SantraliDeriner BarajıKonumArtvin Merkez, Artvin, TürkiyeKoordinatlar41°10′12″K 41°52′13″DGenel BilgilerDurumKullanımda22 satır daha

Dünyanın en büyük 3 barajı hangisidir?

En yüksek barajlarS.Baraj adıYükseklik (metre)1Jinping I Barajı305.02Nurek Barajı300.03Xiaowan Barajı292.04Baihetan Barajı289.012 satır daha

Atatürk Barajı hangi ildedir?

Genel özellikleri. Atatürk Baraj Gölü, 13 Ocak 1990 tarihinde Fırat Nehri üzerinde inşa edilen Atatürk Barajı’nda suyun barajlanmasıyla oluşmuştur. Adıyaman, Şanlıurfa ve Diyarbakır illeri arasında yer alan göl, 817 km2’lik alanıyla Türkiye’nin üçüncü büyük gölüdür. Gölün uzunluğu 180 km olup toplam su hacmi 48,5 milyar m3’tür.

Yusufeli Barajı kaç yılda amorti eder?

Türkiye’nin en yüksek, dünyanın ise üçüncü yüksek barajı olan Yusufeli Barajı, aynı zamanda Türkiye ekonomisine yılda 1,2 milyar lira katkı sağlayacak ve yatırımını 7 yılda geri ödeyecek.

Dünyanın en büyük barajı hangi ülkededir?

Jinping Barajı, Çin’in Hubei Eyaletindeki barajdır ve dünyanın en büyük barajı olarak kabul edilir. Barajın inşa edildiği yer, Yiling bölgesindeki Yangtze Nehri’dir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Çelikçomak Nasıl Yazılır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir